dinsdag 10 maart 2015

DIY - je eigen creatieve doodle dummy!

Ken je dat? Het moment dat je je verveelt en niet weet wat je wilt doen. Of je wilt iets tekenen maar weet niet wat? Nou, ik wel en daar heb ik een nieuwe oplossing voor. De laatste tijd doodle ik namelijk en het helpt echt!

Doodlen is tekenen van dingen wat je daarna invult met patroontjes en dingetjes. Of het tekenen van allerlei verschillende kleine dingen. Zo kan je pagina's vullen en zijn ze allemaal uniek! 
Doodlen is dé tip om dit tegen te gaan. Maar hoe begin je hiermee?

1: To buy
Koop een dummy ( boekje met witte pagina's ) bij de boekhandel of bijvoorbeeld de flying tiger.

2: Pennen
Zorg dat je fineliners of gelpennen in huis hebt. Dat maakt de tekeningen mooier!

3: Begin met tekenen.
Gewoon wat gaan doen. Je vult een hele bladzijde met allemaal willekeurige voorwerpen, of hoofden. Het is ook leuk om met ballonachtige, dikke letters je naam te schrijven, of iets wat je die dag gedaan hebt en daar omheen allemaal dingetjes te tekenen die ermee te maken hebben.

4: Tips om te tekenen
Om een beetje in de doodle-sfeer te komen kan je iets van deze dingen tekenen:

Bloemen:
Bloemen zijn heel populair onder doodlen. De variaties zijn eindeloos dus je kan je fantasie er goed in kwijt en ze zijn leuk en makkelijk om te tekenen.

Voorbeelden van bloemen:
- bloemen in een vaas
- teken een pagina vol, met allemaal verschillende soorten bloemen. Allemaal met een ander patroontje op de bladeren.
- Teken een veld vol zonnebloemen
- Schrijf je naam of een ander woord met bloemen.
Image and video hosting by TinyPicGezichten:

Voorbeelden van gezichten
Het is misschien wat lastiger te tekenen dan bloemen. Maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Teken bijvoorbeeld een pagina vol gezichten van klasgenoten, leraren of gewoon random gezichten.
- Teken allemaal onderdelen van een gezicht, bijvoorbeeld monden, ogen, neuzen.
- Of teken karikatuur, mensen die je kent of zelf bedenkt met overdreven grote of kleine dingen en opvallende gezichtsuitdrukkingen.
- Ook is het mooi om een gezicht te tekenen en deze helemaal op te vullen met verschillende vormen, krullen, strepen, takken met blaadjes, stippen enz.
- Haar
Ook een typisch 'doodle dingetje' is haar tekenen, je tekent in de hoek van je papier een gezicht van een meisje en laat haar haar in dunne slierten over heel de pagina vallen. Het duurt even maar het heeft een heel gaaf effect!
Image and video hosting by TinyPic
Je naam
Ook een populair onderwerp onder doodlen is 'je naam.' Je kan je naam op heel veel verschillende manieren schrijven.

Voorbeelden van je naam schrijven
- Cursief schrijf je naam schuin. Probeer dit met veel overdreven krullen te doen.
- Probeer verschillende dingen met initialen. Je heet bijvoorbeeld 'Jean Marie Claire' dan kan je dat schrijven als Jean M. Claire, J.M. Claire, Jean Marie C. enzovoorts..
- Schrijf je naam in dikke blokletters, vul de binnenkant in met patroontjes, bloemen, druiven, en andere frutsels.
- Schrijf je naam in 'bubbel letters' en laat bijvoorbeeld aan de bovenkant belletjes eraf vliegen, try it girl! Ook deze kan je weer leuk decoreren.
- Probeer een blad te vullen met allemaal kreten, woorden of namen. Schrijf ze allemaal in een ander lettertype of met een 'achtergrondje' ( zie foto)
- Zet een woord centraal en laat daar allemaal tekeningetjes uitvloeien.
Image and video hosting by TinyPic
Dieren
Teken dieren. Ze zijn grappig, en er zijn eindeloze manieren om je pagina in te vullen met dieren! Vogels zijn populair om te tekenen omdat je de veren leuke patroontjes kan geven.

Voorbeelden van dieren
- Onderwaterdieren
Teken een oceaan, en vul deze met alle denkbare onderwaterdieren die je kan bedenken, van een nemo-vis, jellyfish, of haai tot zeester! Of creeër je eigen vis!
- Van schattig naar monster
Teken schattige diertjes. Kittens, puppy's konijntjes en andere cuties. Geef ze daarna enge ogen, grote tanden en duivelsoortjes.
- Huisdier
Teken je huisdier, op allerlei verschillende manieren en poses. Geprint vachtje erbij en klaar!
- Favoriet
Teken een groot dier die je helemaal maakt naar je droombeeld van een huisdier. Met schattige printjes, grote ogen en andere dingen die je leuk vind! Ook kan je dieren mixen. Een olifant met pantervacht, Kat met varkensstaart of snuit en verzin maar verder..
Heb je het doodlen al een beetje onder de knie? Probeer dan van allerlei vormen een dier te maken!


Image and video hosting by TinyPic

Ook kan je alles tekenen wat je ziet of hoort. Hier kan je sowieso een hele bladzijde mee vullen! Meer van het strakke tekenen? Doodle een hele stad! 
Dus even niks te doen? Pak je pen en dummy en ga aan de slag!

Deze heb ik zelf gemaakt, de rest van de tekeningen heb ik van internet, omdat ik even snel geen andere tekeningen van mezelf kon vinden.

Liefs,
Erica


8 reacties:

Unknown zei

leuke blogpost!

Floor zei

Leuk!

Dinja zei

Lijkt wel een beetje op zentangle :)

Erica zei

Jaa dat klopt!! :)

Tara zei

Wat een leuke blog heb je! :)

Erica zei

Ahw dankjewel! <3

Unknown zei

Zulke tekeningetjes maak ik ook soms, is ook leuk om met verschillende kleuren fineliners te doen zoals lichtblauw, lila en paars!

Erica zei

Jaa of gelpennen! :)