zondag 22 maart 2015

DIY: Eigen moodboard!

Heb je zin om creatief bezig te zijn? Of heb je een leuke vakantie, leuk jaar of een bijzondere dag gehad en wil je hier een herinnering aan blijven hebben? Maak dan een persoonlijk moodboard! Leuk om te doen en het staat superleuk aan je muur!








Basis:

Ga aan de slag met een groot vel papier, canvas of gebruik een prikbord, handig om alles op vast te prikken!

Inspiratie:

Gebruik foto's, kaarten, bonnetjes, briefjes, en natuurlijk plaatjes uit tijdschriften! Haal je oude modetijdschriften uit de kast en scheur uit wat je leuk vind. Ook kan je op polyvore.com kijken of scroll door instagram, pinterest of weheartit voor leuke plaatjes! Of voeg inspirerende quotes toe.

Ideeën:

Kies één thema en zoek alles wat ermee te maken heeft en knip, scheur, plak, schuif en doe! Ook kan je een strak lint eromheen spannen waar je dingen tussen kan schuiven.









Cadeautip:

Het is ook een superleuk idee om aan je beste vriendin te geven als ze jarig is. Plak en hang het vol met dingen die ze leuk vindt, of maak een moodboard van jullie hele geschiedenis samen met allerlei leuke, gekke foto's, grappige briefjes en tweets die je vroeger naar elkaar gestuurd hebt.

Materialen:

Ga naar de markt en koop verschillende restjes stof van een rol in bijvoorbeeld één kleur of thema. Knip hier kleine lapjes van en maak ze vast op je board. Je kunt natuurlijk ook oude kleding gebruiken.
Bij de HEMA of Flying Tiger hebben ze ook heel veel goedkope hobbyspulletjes. Er zijn veel soorten hobbytape met allerlei leuke kleurtjes en printjes om foto's of plaatjes mee vast te plakken. Of gebruik vrolijke punaises, paperclips, miniknijpers of een lijmpistool.









Versieren:

Maak het zo gek en mooi als je wil. Gekleurde pennen, stiften, stempels, gedroogde bloemen, glitters, stickers, linten, verf, touw, steentjes of verschillend papier!

Hopelijk heb je genoeg aan deze tips, en anders hoor ik het wel!

Succes!

Liefs,

Erica

2 reacties:

Floor zei

Aah zo leuk!

Naomi zei

Wat leuk bedacht !
Liefs Naomi